The concrete.concrete Shoe and Accessories Collection SS14 in progress.

maanantai 20. tammikuuta 2014

Lestien muokkausta ja kaavoitusta

Ihana pakkaspäivä hurahti lestien muokkauksien viimeistelyssä ja kaavoituksen aloittelussa. Vanhemmassa postauksessa näkynyt lesti ei ollut vielä ihan loppuun asti muokattu ja tänään piti saada myös samasta lestistä kokoa pienempi versio valmiiksi. Yllättävän vaikeaa oli kyllä saada lesteistä symmetriset!

Lestien muokkausta fimo-massalla ja hiomapaperilla. Komeuden viimeistelee ilmastointiteippi!

Tämän jälkeen pääsin aloittamaan ensimmäisten kaavojen tekoa. Lestistä kaavojen teko on suhteellisen haastavaa, sillä lesti, kuten ihmisen jalka, ei ole missään suunnassa symmetrinen ja kolmiulotteisen mallin saaminen tasoon paperille vaatii vähän työtä ja mielikuvitusta jotta kengästä tulee oikeasti istuva. Noh, onneksi maalarinteippi on keksitty! Sen avulla on aika helppoa saada suurinpiirtein oikean kokoisen ja malliset kaavat. 

Lestin teippausta
Irrotetut teipit ja keskikopio lestistä

Teippauksen jälkeen irrotetuista kaavoista tehdään keskikopio, eli lestin sisä- ja ulkopuolesta yritetään tehdä symmetrisemmät. Ideana on piirtää kummatkin puolet paperille ja siitä sitten puolitella eroja jotta kaavoittaminen olisi tästä eteenpäin helpompaa.

Melkeimpä koko päivän tässä saikin kulumaan, varsinkin kun joka vaihetta täytyy blogia varten kuvata. Oikeastaan siksi rupesinkin tätä blogia kirjoittamaan, että saisin taltioitua koko prosessin itselleni. Eihän niitä kuvia tule ilman syytä otettua jokaisesta työvaiheesta :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti