The concrete.concrete Shoe and Accessories Collection SS14 in progress.

sunnuntai 16. maaliskuuta 2014

Betonirane ja muita korunosia

Nahkatuotteiden lisäksi c.c mallistoon kuulu muutama erilainen betonista valmistettu kaulakoru. Aiemmin kerroin yrityksestä tehdä valumuotit edullisesta muovailuvahasta (postaukseen tästä) mutta muutaman kokeilun jälkeen kuitenkin tajusin, etten saa sillä haluamaani skarppia lopputulosta. Kaapin pohjalla lojui vielä Karppi-kengistä jäänyttä silikonimuottimassaa, joka ihme ja kyllä näytti vielä käyttökelpoiselta. Hieman tavara oli jähmettynyt vuoden aikana, mutta ajoi edelleen asiansa. Valmistin  muotin mm. betoniraneja (=betoniranskalainen. Kaikilla rakkailla lapsilla on työnimi, tämä on yksi niistä) varten fimo-massasta tehtyjen mallien avulla valamalla silikonin niiden päälle muovirasiaan.

Korunosien valumuotin tekoa

Silikonimuoteissa on se hyvä puoli, että jähmetyttyään ne ovat edelleen super joustavia. Niistä on helppo irroittaa pienetkin osat ja niitä voi käyttää aina uudeleen ja uudelleen. Muotti myös kestää käyttöä muutaman vuoden ennen kuin se alkaa murtumaan. Haittapuolena silikoni on todella kallista. Toisiin muotteihin kokeilenkin minulle ihan uutta ainetta, joka vaatii vähän enemmän työtä mutta on halvempaa ja lisäksi uudelleen valettavaa! 

Ensimmäisenä valmistunutta korumallia ajattelin käyttää myös eräänlaisena "betonitupsuna" isommassa laukussa. Osaisikohan tasseli-obsessioinen sielunsiskoni, Ruotsin miljonääriäiti Maria Montazami arvostaa modernia näkemystäni ;)


Valmis koru nro.1

Malliston esittelyyn ja muotinäytökseen on enää 8 viikkoa. Aikataulu alkaa pikkuhiljaa painaa päälle, alustavan aikatauluni mukaan kenkien pitäisi olla valmiita kuun loppuun mennessä... Onneksi viimetippa on paras innoittaja!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti