The concrete.concrete Shoe and Accessories Collection SS14 in progress.

lauantai 8. maaliskuuta 2014

Valmis Suitsi-bag

Vihdoin sain valmiiksi malliston ohella toteutettavan muotoiluprojektin toisen osan, mittatilauslaukun kierrätetyistä hevosen ohjaksista. Suitsi-bagin alun voit lukea täältä. Aluksi projekti tuntui jonkin verran haasteelliselta kierrätys teeman johdota, mutta hyvän idean saatuani en malttanut laskea projektia käsistäni! Laukun luovutusta viivästytti kuitenkin Englannista tilaamani logo stamppi, jonka saapumista piti odotella parisen viikkoa.


Ohjauksien nahan ohentelua käsin ja palojen sovittelua paikoilleen

Laukun työvaiheita piti suunnitella hieman etukäteen, jotta kaikki tarvittavat osat sai paikoilleen helposti. Edessä roikkuvat kuolaimet ovat aika painavat, ja ne hankaloittivat mm. laukun rungon kääntämistä eri työvaiheissa, mutta ne oli kuitenkin pakko kiinnittää paikoilleen ennen laukun kokoamista.


Laukun runko kasassa ja tässä availlaan saumoja liiman avulla, jotta laukun rakenteesta tulee jämäkämpi

Extremeä laukun ompeluun toi myös läpän ompelu paikoilleen käsikäyttöisellä silinterikoneella (ei siis toimi sähköllä ollenkaan, on niin vanha vekotin!). Silinterikone oli ainoa, jolla läpän sai siististi kiinnitettyä usean paksun nahkakerroksen läpi. Ongelma kuitenkin oli, että tarvitsin kaksi kättä ja toisen jalan laukun pitämiseen paikoillaan, enkä näin ollen pystynyt käyttämään itse ompelukonetta. Onneksi apu löytyi läheltä ja kaveri auttoi toimimalla kolmantena kätenä. Koomisesta tilanteesta ei valitettavasti ehditty ottamaan valokuvaa.


Vuori ommeltu paikoilleen. Sisällä reilun kokoinen vetoketjutasku mm. puhelinta ja avaimia varten.

Laukun kahvat olisi halunnut tehdä samasta nahasta, jota ohjaksissa oli muutenkin (näkyy niissä solkiosissa joista kuolaimet roikkuvat) mutta materiaali ei valitettavasti riittänyt olalla kannettavan laukun kahvoihin. Hyvänä B-suunnitelmana tein kahvat paksusta parkkinahasta, jonka ensin kuvion samalla tavalla kuin ohjasten nahan ja tämän jälkeen värjäsin mustaksi. Mielestäni onnistuin hyvin, sillä materiaalin vaihtumista ei oikeastaan edes huomaa :)

Kaiken kaikkiaan projekti oli todella mukava toteuttaa, senkin takia että laukun ompelussa on ihan omat niksinsä kenkien tekoon verrattuna. Ainut opetus, jota olemme laukun tekoon saaneet, oli yksi intensiivi viikko jonka aikana totetutimme yhden laukun opettajan avustuksella. Yhdestä laukusta ei millää kykene oppimaan kaikkea, joten tämä projekti haastoi itsenikin ajattelemaan tekemistä ihan uudella tavalla jotta lopputuloksesta tuli toimiva. Mielestäni lopputulos onkin todella toimiva, enkä oikeastaan raaskisi luovuttaa Suitsi-bagia eteenpäin! Toivottavasti uusi omistajakin on yhtä tyytyväinen uuteen uniikkiin laukkuunsa :)


Valmis Suitsi-bag

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti