The concrete.concrete Shoe and Accessories Collection SS14 in progress.

tiistai 4. maaliskuuta 2014

Clutch

Neljän jalkineparin lisäksi tulevassa W14 näytöksessä tullaan minulta esittelemään myös ainankin yksi iltakäyttöön sopiva clutch-laukku. Idea laukkuun lähti isommasta laukusta, jonka suunnittelin ja kaavoitin jo viime syksynä. Tykästyin laukun malliin ja mittasuhteisiin, joten päätin tehdä siitä muunnellun version mallistooni. Clutchin idea tuli luontevasti isosiskonsa kautta.

Protojen teko ei ole ikinä ollut minulle mitään mieluisaa puuhaa (miksi tuhlata aikaa harjoitteluun ja testailuun kun voisi tehdä jo oikean?) joten en luonnollisestikaan testannut laukun rakennetta ommeltavan materiaalin kanssa. Tavallisesti tulostuspaperista yhteen teipattu malli toimitti proton virkaan ja samalla siitä sai kätevästi irroitettua kaavat!


Paperimallin tekoa

Mutta tietenkään kaikki ei mennyt niinkuin elokuvissa ja vetoketjun kanssa tuli vähän ongelmia. Vaikka palaset sopivat toisiinsa täydellisesti kokeiltaessa, muuttuu kaikki kun laukun rungon taivuttelee ompelukoneen jalan alle! Purin vetoketjun varmaan 5-7 kertaa ennenkuin olin tyytyväinen lopputulokseen. Uudelleen ommeltaessa piti vain tarkasti tähdätä aina samaan neulanreikään, nahkaa kun kaikki reiät jäävät näkyviin :)


Laukun materiaaleiksi valitsin tehosteeksi toisen malliston kirkkaammista väreistä sekä perusväriksi tumman harmaan, hieman lohkeilleen näköisen nahan. Tätä yhdistelmää en käytä muissa tuotteissa, joten vaikka materiaaleja mallistossani on vain viisi, ovat kaikki tuotteen erilaisia keskenään. Pisteenä i:n päälle laukkuun tulee vielä betonista valettu koriste, ehkä betonitupsu! :)

Loppusilausta vaille valmis
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti