The concrete.concrete Shoe and Accessories Collection SS14 in progress.

torstai 6. maaliskuuta 2014

Ensimmäiset kengät pohjia vaille valmiit!

Nyt olivat ensimmäiset kaksi c.c-malliston paria esimuodontuneet lestillä (siitä juttua tässä postauksessa) tarpeeksi ja oli aika pinnata päälliset kokonaan. Homma alkoikin platformien liimaamisella paikoilleen. Poistin kaikki pohjassa olleet naulat (tässä pitää olla tarkkana, kerran jätin vahingossa yhden naulan pohjaan kiinni ja lestin poistaminen kengän sisältä oli vähän hankalaa...) ja levitin komponenttiliiman pohjaan ja platformiin. Sitten vaan lämmiteltiin liimapinnat ja koko setti pohjanpuristuskoneeseen kuivumaan. 

Tämän jälkeen vähän lisää liimaa ja koko komeus pingottiin yhteen pohjaa vaille valmiiksi kengäksi. Päällisen pinkomista helpotti huomattavasti esimuodonnukseen käytetty aika, nahan venyttämiseen paikoilleen kun ei tarvinnut voimaa käyttää lähes ollenkaan.


 
Platformien liimaus ennen kiinnitystä

Mutta tietenkin karma muistutti jälleen olemassa olostaan tässäkin projektissa! Asettelin toisesta paristani oikean jalan kengän hieman epähuolimattomasti pohjanpuristuskoneeseen, jolloin koneen pidike halkaisi päällisen ja vuoren yläreunasta noin sentin matkalta. Voi sitä kiroamisen määrää kun melkein valmis kenkä hajoaa noin! Lähes kahden viikon työt menivät harakoille. Onneksi yläreunan tikkaus säilyi ehjänä, joten liimasin halkeaman yhteen pikaliimalla. Kengät kestävät nyt catwalkilla kävelyn, mutta en tiedä voinko luovuttaa niitä näytöksen jälkeen meille varattuun showroomiin näytille. Valmistan kengät loppuun ja viimeistelyn jälkeen arvion vahingon vakavuuden. En tiedä mitä olen tehnyt ansaitakseni tämän vahingon, mutta yritin korjailla karmaani pelastamalla päivän jälkeen yhden karvaisen karkulaisen tienposkesta. Onneksi tytöllä oli numero pannassa ja karkulainen saatiin pian takaisin kotiin :)


Pohjaa vaille valmiit!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti